DNB Grønt Skifte Norge
DNB Grønt Skifte Norge er et aktivt forvaltet aksjefond med fokus på selskaper som jobber med løsninger på ulike klima- og miljøutfordringer, og som tar initiativer i retning av det grønne skiftet.
Ansvarlige investeringer som bidrar til det grønne skiftet
Investering etter EUs taksonomi
På mobil kjøper du DNB Grønt Skifte Norge i Spare-appen
Du kjøper DNB Grønt Skifte Norge fra PC eller i Spare-appen
DNB Grønt Skifte Norge
DNB Grønt Skifte Norge har en miljøprofil og har som mål å investere i selskaper i Norge med lav karbonintensitet og som bidrar til det grønne skiftet. DNB Grønt Skifte Norge investerer ikke i selskaper med eksponering mot fossil energi eller selskaper med høy grad av klimagassutslipp.
Dette aktivt forvaltede aksjefondet har som mål å maksimere avkastningen på fondets investeringer på lang sikt, uten å ta mer risiko enn nødvendig. Fondets referanseindeks er Oslo Børs Fondsindeks (OSEFX).
Investering i fondet gir normalt ikke en bred eksponering på tvers av sektorer, men vil normalt gi økt eksponering mot selskaper som tar initiativer i retning av det grønne skiftet. Fondet vil typisk være investert i hele spennet fra små- og mellomstore selskaper til større, likvide selskaper.
Minstebeløp for kjøp er 100 kroner. Med en spareavtale i fond vil sparingen din gå automatisk hver måned.
DNB Grønt Skifte Norge
Forvalter Eivind S. Veddeng forteller om DNB Grønt Skifte Norge
Fondet fremmer miljømessige og sosiale egenskaper i forvaltningen, i henhold til artikkel 8 i SFDR.
SFDR - «Sustainability-related disclosure in the Financial services sector»
SFDR er forordningen i EUs handlingsplan for bærekraftig finans. SFDR skal sørge for at finansinstitusjoner publiserer finansielle produkters investeringsstrategi, investeringsformål og faktiske investeringer.
En bærekraftig investering i henhold til SFDR er en investering i en økonomisk aktivitet som bidrar til å nå et miljømål eller et sosialt mål, og som ikke er til vesentlig skade for noen av disse målene. I tillegg kreves det at de virksomhetene det investeres i, følger god styringspraksis. ESG er også viktig i SFDR.
Eksempler på miljømål:
- Reduksjon av klimagassutslipp
- Bidrag til sirkulær økonomi
- Ivaretakelse av naturmangfold
Eksempler på sosiale mål:
- God utdanning
- Reduksjon av fattigdom
- Likestilling mellom kjønn