Meny

Pensjonskalkulatoren gir deg full oversikt

Illustrasjon av pensjonskalkulatoren p en pc
Logg inn og få full oversikt over din pensjon. Vi har hentet inn pensjonstallene dine fra folketrygden, i tillegg til pensjonsavtalene fra alle stedene du har jobbet.
Pensjonskalkulatoren
Når du logger inn i pensjonskalkulatoren får du full oversikt over din pensjon. Oversikten inkluderer tall fra folketrygden og alle stedene du har jobbet i privat sektor. Alle kan sjekke pensjonens sin hos oss, både de som er kunder - men også de som ikke er kunder. Alt du trenger å gjøre er å logge inn med din BankID.
Har du offentlig tjenestepensjon?
Offentlig tjenestepensjon er pensjonsordninger som er opprettet for dem som er ansatt i staten, kommunene, helseforetak eller bedrifter med offentlig tilknytning. Tallene fra offentlig tjenestepensjon har vi dessverre ikke muligheten til å hente. Om og i tilfellet hvor du har offentlig tjenestepensjon kan du normalt få oversikt over hvis du logger deg inn på minpensjon.no.
Pensjon fra arbeidsgiver
Alle som er over 20 år og jobber mer enn 20 % i samme bedrift har krav på pensjonssparing gjennom arbeidsgiver. Det finnes flere ulike typer pensjon, men innskuddspensjon er den mest vanlige.
Innskuddspensjon
Svært mange har innskuddspensjon fra sin arbeidsgiver. Det betyr at jobben din betaler inn en sum hvert år til din pensjon. 
 
Det viktige her er at du selv kan påvirke sparingen og dermed hvor stor pensjon du til slutt vil få. 
 
Slik er pensjonen bygd opp
Pensjon er de pengene du skal leve av når du en gang blir pensjonist. Staten og arbeidsgiver bidrar med en del, men du må selv vurdere om dette er tilstrekkelig for deg. 
 
Start sparingen tidlig, så får du mer å leve for senere.