• Chatbot
 • Hjelp og veiledning
 • Finn ditt DNB-kontor
 • Avtal møte
 • Hjem
 • Forbilder
 • Investering
 • Akademiet
 • Rådgivning
 • Gründer
 • Tester
 • Arrangementer
 • Faktaoversikt
Victoria fra Fitgo

25 år og suksessrik gründer: Hva er hemmeligheten, Victoria?

victoria-boks

"Våg å ta plass"

– Victoria Mari Strand

Victoria Mari Strand gjør det enkelt for stadig flere mennesker å spise sunt i hverdagen

Våg å ta plass! Det gode rådet kommer fra Victoria Mari Strand, daglig leder og gründer. På under et år har hun etablert sin egen bedrift, skapt sin egen arbeidsplass og til og med rukket å få svarte tall i regnskapet. For ikke å glemme selve ideen: Hun gjør det enkelt for stadig flere mennesker å spise sunt i hverdagen.

Så smalt det i ryggen

Prolapsen var et faktum og hverdagene ble lange på sofaen. Det var ikke noe for Victoria Mari. Hun bestemte seg for å satse på det som tidligere hadde vært et hobbyprosjekt – og FITGO så dagens lys. Kort fortalt er forretningsideen en abonnementsordning med sunne, gode måltider som selges på treningsstudio og andre lignende steder, til alle som vil spise sunt og godt uten å bruke for mye tid på å lage mat.

Hjelp fra alle kanter

- Jeg hadde aldri i livet klart dette uten all den gode hjelpen jeg har fått, fra alt fra DNB til familie og venner. Farstad Catering, hvor jeg tidligere lagde måltidene jeg selger, lot meg bruke kjøkkenet deres gratis. Nå har jeg eget lokale. Men jeg jobber hos dem i 50 % stilling og lærer mye av dem enda. Ikke minst har jeg sterke rollemodeller i Linda Karlson og Cecilie Fremstad som sitter i styret til FITGO.

Fitgo

Blir heiet på

Min opplevelse er at folk heier på meg og vil meg vel, sier gründeren. Her i prat med DNB-rådgiver.

Slik finansierer du gründerdrømmen

Hvor mye trengs og hvordan får man tak i kapital?

Fem gode finansieringstips
Oppstartslos

Stolt støttespiller

Benedicte Middelthon er bedriftsrådgiver i DNB og jobber tett på gründere som Victoria Mari.

benedicte-og-victoria-boks

"Både beinhardt og skummelt, men også dritgøy"

– Victoria Mari Strand

- Beinhardt og kjempeskummelt

I tillegg har jeg vært så heldig å få plass i Gründerlab, som den nest yngste gründeren, med egen mentor og muligheten for å bygge opp et fantastisk nettverk, smiler Victoria Mari.

- Min opplevelse er at folk heier på meg og vil meg vel, sier gründeren. Samtidig skal jeg ikke legge skjul på at det er beinhard jobbing og det hender jeg lurer på hva jeg holder på med, sier Victoria Mari og ler.

Victoria Mari forteller at hun jobber omtrent døgnet rundt, har nesten aldri tid til å trene og har vel aldri spist så ubalansert som hun gjør nå, ironisk nok.

- Men selv om dette er både beinhardt og kjempeskummelt, så er det også dritgøy, og jeg er så glad for at jeg tok sjansen og hoppet i det. Noe av det viktigste jeg har lært, er å våge å være meg selv: Ja, jeg er ung. Ja, jeg er kvinnelig gründer. Hva er problemet?

Victoria fra Fitgo

Noe av det viktigste er å våge å være meg selv:

Ja, jeg er ung. Ja, jeg er kvinnelig gründer. Hva er problemet?

DNB er stolt støttespiller

Benedicte Middelthon er bedriftsrådgiver i DNB og jobber tett på gründere som Victoria Mari, blant annet gjennom kompetanseprogrammet Gründerlab:

- Victoria Mari har gjort veldig mye riktig. For eksempel er det kjempesmart å knytte til seg flinke folk som styremedlemmer. Et godt støtteapparat, formelt eller uformelt, øker sjansen for å lykkes betraktelig. Når vi i banken vurderer om en oppstartsbedrift skal få lån, er det faktisk en viktig del av vurderingen.

"Ser du at du risikerer å måtte selge huset, for eksempel, bør du kanskje tenke deg om en gang til"

Hva er det verste som kan skje?

Benedicte har et tankevekkende råd til deg som lurer på om du skal gjøre alvor av drømmen din:

– Spør deg selv hva som er det verste som kan skje! Ser du at du risikerer å måtte selge huset, for eksempel, bør du kanskje tenke deg om en gang til, og eventuelt på hjelp fra oss i banken til å revurdere forretningsplanen din. Hvis svaret er at du muligens må spise knekkebrød og havregrøt en stund, eller jobbe helger og senere kvelder, synes jeg bare du skal hoppe i det. Opplevelsen av å se ideen din bli virkelighet, veier sannsynligvis opp for alt strevet, smiler hun.

Nicoline Lysholm

Et markedsførings­eksperiment ble til to bedrifter

Les historien

Bli med å tette kapitalgapet

Ta kapitalgapstesten
AWAN

Kvinnelige gründere blir fort forbilder

Les historien

Skrevet av Linda Gudmestad, Foto: Joakim Meihack / DNB

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB