• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Shipping

Som en av verdens ledende shippingbanker har vi jobbet målrettet med bærekraft over flere år

Shipping 1

Den miljøvennlige transporten

Skip frakter nærmere 90 % av verdenshandelen, og er den desidert mest miljøvennlige formen for transport av store mengder varer over store avstander. Denne industrien representerer likevel cirka tre prosent av verdens klimagassutslipp. Utslippene må ned og verdens sjøfartsorganisasjon IMO (International Maritime Organization) har som mål at det skal kuttes CO2-utslipp med minst 50 % (fra 2008) innen 2050, og aller helst gå til null.

Bærekraftig shipping

Som én av verdens ledende shippingbanker har DNB over flere år jobbet målrettet for å bidra til økt ansvarlighet og bærekraft innen shipping.
Vi integrerer klimahensyn i våre utlånsbeslutninger, og følger opp klimatilpasningen av shippingporteføljen gjennom måling og rapportering av CO2-utslipp gjennom Poseidon Principles. Alle nye låneavtaler inkluderer klausuler om ansvarlig gjenvinning av de finansierte skipene (Responsible Ship Recycling Standards - RSRS), og vi forventer at kundene utvikler gode rutiner for å følge opp sitt ansvar.

DNB skal prioritere kunder som tar en ledende rolle i energiomstillingen og som aktivt jobber for å redusere sitt CO2-utslipp. Vi forventer at tilgang til kapital for disse kundene blir stadig mer tilgjengelig på grunn av strengere ESG-krav fra investorer og banker.

Vi tilbyr

Vi har lokal og global tilstedeværelse gjennom våre kontorer i Norge, New York, London, Singapore, Shanghai og Athen.

Vi tilbyr bedrifts- og investeringstjenester, og er stolte av at mange av verdens ledende maritime selskaper velger oss som deres finansielle partner.

Skipsfart for fremtiden

Varighet 1:29 min

Shipping for the future - English version

Varighet 1:30 min

planter som vokser

Grønne lån

Med grønne lån får din bedrift finansiering til investeringer i bærekraftige løsninger. Et grønt lån gir bedre betingelser enn et tilsvarende lån som ikke er grønt.

  • Les mer om grønne lån
En båt

Har du en bedriftsidé som kan tette havgapet?

Er du gründer eller brenner inne med en idé innenfor havnæringene? Vi har de beste folkene til å hjelpe deg.

Kontakt oss

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB