• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

DNB Barnefond

DNB Barnefond er et indeksnært aksjefond hvor omlag 80 prosent investeres i aksjer som er notert i de nordiske markedene.

Mor klemmer barn
  • Lave karbonutslipp

  • Indeksnært aksjefond

  • På mobil kjøper du DNB Barnefond i Spare-appen

Du kjøper DNB Barnefond fra PC eller i Spare-appen.

DNB Barnefond er et indeksnært aksjefond hvor omlag 80 prosent investeres i aksjer som er notert i de nordiske markedene. Den resterende andel investeres i internasjonale aksjer gjennom eierandeler i verdipapirfondet DNB Klima Indeks. Fondet investerer i selskaper som har lave karbonutslipp.

DNB Barnefond investerer ikke i selskaper med direkte eksponering til fossilt brensel eller i selskaper med høy grad av klimagassutslipp. Fondet har tilleggskriterier utover DNBs retningslinjer for ansvarlige investeringer og investerer ikke i selskaper innen konvensjonelle våpen, kommersiell spillvirksomhet og produksjon av alkohol.

Anbefalt sparetid er minst seks år. Minstebeløp for kjøp er 100 kroner. Med en spareavtale i fond vil sparingen din gå automatisk hver måned.

Indeksforvaltning i DNB

Eivind Aukrust leder indeksforvaltningen i DNB Asset Management. Han jobber sammen med Erling Syversveen Lie som er junior porteføljeforvalter.

Sammen har de omfattende finansbakgrunn fra NBIM, trading og forvaltning av hedgefond. De har utdanning innen industriell matematikk med spesialisering i finans og teknisk kybernetikk.

Kostnader for DNB Barnefond A

  • Årlig kostnad: 0,21 %
  • Løpende kostnad: 0,11 %
  • Plattformhonorar: 0,10 %

Priseksempel: For et beløp på 100 000 kroner investert, vil plattformhonoraret utgjøre 100 kroner og løpende kostnader utgjøre 110 kroner i løpet av ett år. Totalt 210 kroner per år.

Prismodell for fond
Sparerådgivning

Ønsker du rådgivning?

Finn ut hvilken investeringsform som er riktig for deg. Våre rådgivere tar utgangspunkt i hele din økonomi og hva du ønsker å få ut av din sparing.

  • Avtal rådgivningsmøte
Spareapp

Spare-appen

Den enkleste måten å kjøp fond og holde oversikt over sparingen din på, er i appen Spare.

Bærekraft i fond og i vår rådgivning

Kvinne sitter på en stein

SFDR er forordningen i EUs handlingsplan for bærekraftig finans. SFDR skal sørge for at finansinstitusjoner publiserer finansielle produkters investeringsstrategi, investeringsformål og faktiske investeringer.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko og forvaltningskostnader. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Fond med bærekraftstema

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB