Starte egen bedrift
Drømmer du om å starte din egen bedrift? Hvert eneste år hjelper vi over 20 000 andre med den samme drømmen. Vi hjelper gjerne deg også.
Rask og enkel etablering av bedrift og kundeforhold
Vi er banken for både små og større bedrifter
Du får dedikerte rådgivere som hjelper deg med oppstarten
Vi hjelper deg på veien
Å starte egen bedrift er både spennende og utfordrende. Det er mye nytt å lære, og mange viktige valg som skal tas. Men husk, vi i DNB er her for å støtte deg gjennom hele prosessen. Ting vi kan hjelpe med:
- Registrering av selskapet
- Valg av selskapsform
- Skatteregler
- Hvordan lykkes med markedsføring
- Håndtere økonomisk usikkerhet
- Finansiering og kapitalbehov
- Markedsanalyse og konkurranseforhold
Avtal et møte med DNB Oppstartslos og vi kontakter deg innen kort tid, eller les mer på vår side med tips og råd. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å starte egen bedrift!
Starte egen bedrift? Disse 10 tingene bør du tenke på
Det er mye å tenke på for å lykkes med egen bedrift. Her er 10 viktige fallgruver du bør være klar over, samt et tips om hvordan DNBs Oppstartslos kan hjelpe deg i gang.
- Overoptimisme: Det kan ta to til tre år før bedriften blir lønnsom. Vær forberedt på lange arbeidsdager.
- Mangel på plan: En god plan bør inneholde forretningsmodell, markedsanalyse, konkurrentanalyse og realistiske prognoser for inntekter og kostnader.
- For lite variasjon i strategien: Ikke sats alt på én strategi. Ha alltid en plan B i tilfelle den opprinnelige planen ikke fungerer.
- Forventninger til betalingsrutiner: Ikke anta at kundene betaler i tide. Inkluder en strategi for innkreving av utestående fordringer.
- Manglende økonomisk buffer: Ha nok midler til å dekke driftskostnader og uforutsette utgifter.
- Feil valg av lokaler: Velg lokaler basert på strategisk beliggenhet og muligheter for vekst, ikke bare pris.
- Manglende forståelse av finansiering: Banklån til oppstart er sjeldent mulig uten pant. Undersøk alternative finansieringskilder.
- Feil forventninger til inntekter: Det kan ta tid før du kan ta ut en stabil lønn. Vær forberedt på en periode med lav inntjening.
- Feil valg av styremedlemmer: Unngå å kun velge venner og familie. Styremedlemmer bør ha relevant kompetanse og kunne gi råd i kritiske situasjoner.
- Undervurder ikke viktigheten av nettverk: Å bygge sterke relasjoner med andre bedriftseiere, potensielle kunder og bransjeeksperter kan være uvurderlig for din bedrifts suksess. DNBs Oppstartslos kan hjelpe deg med å knytte disse viktige forbindelsene.
Har du allerede bedrift?
Som kunde hos oss får du tilgang på landets beste miljø innen bank og finans. I tillegg kan du velge fra et stort utvalg av tjenester.
Små bedrifter skaper store ringvirkninger
Små og mellomstore bedrifter utgjør ryggraden i lokalsamfunnene våre. De bidrar ikke bare med skatter og avgifter, men skaper også verdier gjennom sine innkjøp av varer og tjenester. Ved å satse på nye bedrifter sikrer vi velferden i fremtiden.
Hvilken selskapsform bør jeg velge?
Valget mellom ENK og AS avhenger av flere faktorer, som økonomisk risiko, skatt, og hvordan du ønsker å drive virksomheten. For noen kan også ansvarlig selskap (DA) være et alternativ, der to eller flere eiere deler ansvaret. Lag og foreninger passer for virksomhet med ideelle eller frivillige formål.
Bør jeg velge AS eller ENK? Se video
Hvilke selskapsform passer for deg, ENK eller AS? (2:53 min)
Spørsmål og svar om å starte bedrift
Les mer på DNB Nyheter
Se også
Avtal et møte med Oppstartslos
Ønsker du å få svar på dine spørsmål rundt oppstart, ta en prat med oss.
O for Oppstart
Vi har samlet verdifulle tips og råd for å hjelpe deg på gründerreisen.
Start Aksjeselskap (AS)
Her får du veiledning på hvordan du starter et AS og blir bedriftskunde.
Starte Enkeltpersonforetak (ENK)
Start ENK enkelt! Registrer bedriften og bli kunde hos oss i samme prosess.