• Chatbot
  • Kundeservice

Anbefalte aksjer

På denne siden finner du aksjestrateg Paul Harpers ukentlige aksjetips på Oslo Børs.

Paul Harper

Hver uke går aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets gjennom sin anbefalte portefølje av aksjer fra Oslo Børs.

Ukentlige og daglige aksjetips

Ukens anbefalinger oppdateres på denne siden hver mandag ettermiddag. Er du kunde av oss får du anbefalingene innlogget tidlig mandag morgen inne i vår aksjehandel.

Daglige kjøps- og salgstips fra våre analytikere finner du også innlogget.

Daglige anbefalinger

Våre analytikere følger 300 selskaper tett og gir daglige kjøp, selg eller hold-anbefalinger inne i DNBs aksjehandel.

Bestill tilgang
Anbefalte-uke26-24

Så langt i 2024 er porteføljen opp med 16.8 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 6.8 prosent.

Anbefalte aksjer

(24.6.24) Vi gjør noen endringer

Vår portefølje var opp med 0.6 prosent fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning var OSEBX-indeksen i samme periode opp med 0.8 prosent. Så langt i 2024 er porteføljen opp med 16.8 prosent, mens OSEBX-indeksen er opp 6.8 prosent. Denne uken tar vi Mowi ut, mens Wallenius Wilhelmsen kommer inn.

Porteføljeutvikling

Et positivt bidrag fra Vår Energi (+5.7 prosent) bidro sammen med Subsea 7 (+3.4 prosent) og Protector Forsikring (+3.2 prosent) til at porteføljen fikk en positiv utvikling forrige uke. En svakere avkastning for Mowi (-4.1 prosent) og Elopak (-3.8 prosent) trakk imidlertid samtidig i negativ retning. Med i tillegg en flat utvikling i Storebrand medførte dette at porteføljen likevel gjorde det svakere enn indeksen, som var opp med 0.8 prosent.

Vi tar en ut, mens en kommer inn

Etter en svak utvikling for Mowi den siste tiden velger vi denne uken å ta aksjen ut av porteføljen. Inn i porteføljen kommer isteden Wallenius Wilhelmsen. Aksjekursen kom i første omgang ned på forslaget om en ny europeisk toll på import av elbiler fra Kina, men momentum ser ut til å ha snudd og vi mener dette gir et attraktivt inngangsnivå. Stramme markeder innen bilfrakt gir etter vårt syn fortsatt rom for å fornye kontrakter på betydelig høyere rater i tiden fremover.

Ukens aksjetips

Her finner du tidligere ukers anbefalinger

Rapportarkiv

Uke 26

(24.6.2024) Klikk på lenkene for å se kurs og nøkkeltall på porteføljens aksjer:

Atea (ATEA)

Elopak (ELO)

Europris (EPR)

Equinor (EQNR)

Protector (PROT)

Sparebank1 SR.Bank (SRBNK)

Storebrand (STB)

Subsea 7 (SUBC)

Vår Energi (VAR)

Wallenius Wilhelmsen (WAWI)

MERK: Anbefalingene er gitt med visse forbehold. Les disclaimer under.

Ung smilende dame med krøllete hår

Aksjeskolen

Aksjeskolen tar for seg alt en nybegynner i aksjemarkedet lurer på om aksjer, fond og ASK. Bli med på kurs - helt gratis.

  • Les mer og meld deg på!
Oslo Børs

Aksjer og børs fra A til Å

Vi har samlet vanlige spørsmål om aksjer og børs på en egen side. Her får du også demovideoer for forklarer deg steg for steg hvordan du handler.

Uttrykk forklart - aksjer og analyse

Marius Brun-Haugen og Paul Harper

Marius Brun-Haugen og Paul Harper gir deg sine beste råd

Hvordan finne aksjer som kan stige i verdi?

Det finnes ingen fasit på hvordan du skal finne vinneraksjer. Aksjestrateg Paul Harper og programleder Marius Brun Haugen fra podkasten Utbytte peker imidlertid på 8 forhold som kjennetegner selskaper som typisk vil kunne stige i verdi.

*Gjennomsnittlig årlig avkastning på Paul Harpers anbefalte portefølje siden oppstart (2005– ut 2023) er 20,7 %, OSEBX ga i samme periode 10,7 % i årlig gjennomsnitt. De siste ti årene (2013-2023) ga Harpers portefølje 17,9 % i årlig gjennomsnitt.

I vår beregning av avkastning baserer vi inn- og utkursen på åpningskursene mandag morgen. Porteføljen er likevektet og ukens avkastning reflekterer dermed et samlet gjennomsnitt av kursutviklingen for alle aksjene gjennom uken. For selskaper på OBX-indeksen bruker vi gjennomsnittlig kurs frem til kl. 10.00 på mandag, mens vi for andre aksjer bruker gjennomsnittet frem til kl. 12.00. Avkastningen for OSEBX beregnes fra kurs kl. 10.00 mandag.

Å investere i aksjer innebærer høy risiko. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, investors dyktighet, risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan bli negativ.

Viktig informasjon

Ukens anbefalinger er basert på en rapport utarbeidet av DNB Markets, en divisjon i DNB Bank ASA. DNB Bank ASA er en del av DNB -konsernet. Denne rapporten er basert på informasjon hentet fra offentlige kilder som DNB Markets mener er pålitelige, men som DNB Markets ikke har verifisert uavhengig av hverandre. DNB Markets gir derfor ingen garantier, representasjoner eller garantier for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Denne rapporten inneholder ikke, og prøver ikke, å inneholde alt materiale som det er å si om selskapene som navngis.

Alle meninger uttrykt her på siden gjenspeiler DNB Markets' vurdering på det tidspunktet rapporten ble utarbeidet. Anbefalingene kan endres uten varsel.

Les hele disclaimeren her.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB