• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Hvilke forsikringer har du egentlig?

Det er viktig å vite hvilke forsikringer du har, og hvilke du trenger. Det gir deg en tryggere økonomisk fremtid – og hindrer at du betaler for mye.

Dame jobber i sofa.

Er du dobbeltforsikret?

Dobbel forsikring betyr at du har to av samme forsikring. Det er ikke nødvendigvis det samme som at du får dobbel utbetaling når du bruker forsikringene dine – og det er dumt å betale for forsikringer du ikke trenger.

Mange er dobbeltforsikret uten å være klar over det. Det kan være fordi man er dekket gjennom familiens forsikringer, ulike medlemskap eller av arbeidsgiver. Forsikringsselskaper vet heller ikke hvor du er forsikret denne informasjonen deles nemlig ikke.

Derfor bør du gå igjennom hvilke forsikringer du har, hva forsikringene dine faktisk dekker, og sjekke at de ikke overlapper.

Forsikringer gjennom jobben

Før du kjøper egne forsikringer, bør du sjekke hvilke forsikringer du er dekket av gjennom jobben. Flere arbeidsplasser tilbyr personforsikringer, for eksempel ulykkesforsikring eller livsforsikring.

Du er også ganske vanlig med reiseforsikring gjennom arbeidsgiveren. Denne kan også i noen tilfeller dekke hele den ansattes familie.

I mange tilfeller kan en kombinasjon av forsikring gjennom jobben og forsikring du har kjøpt selv, være det beste for å dekke ditt eget eller familiens behov.

Forsikringer gjennom medlemskap

Flere organisasjoner og foreninger tilbyr sine medlemmer forsikringer, ofte med rabatter. Derfor kan det være lurt å sjekke om du er dobbeltforsikret, fordi du har forsikring gjennom et medlemskap. Her kan det være store summer å spare, både på forsikringer som gjelder deg og for familien.

I DNB har medlemmer i Norsk Sykepleierforbund gode forsikringer til en gunstig pris gjennom sitt medlemskap. Disse sykepleierne har blant annet livsforsikring inkludert, i tillegg til gunstige vilkår og rabatter på andre forsikringer.

Forsikring gjennom familie

Mange er forsikret via ektefelle eller samboer uten at de er klare over det. Både innboforsikringen og reiseforsikringen kan utvides til å gjelde hele familien.

Dekket av andre forsikringer

Ofte blir du tilbudt kjøpsforsikring i butikken når du for eksempel kjøper elektronikk eller sportsutstyr. Andre spesialforsikringer som er vanlige å få tilbud om er leiebilforsikring, avbestillingsforsikring, skjermforsikring eller forsikring mot ID-tyveri. Dette er imidlertid forsikringer som ofte er dyre sammenliknet med verdien av det som skal forsikres – og som i de fleste tilfeller allerede vil være dekket av reiseforsikring, innboforsikring eller garanti.

Vær likevel klar over at kjøpsforsikringene ofte har lavere – eller ingen – egenandel, mindre nedtrapping av opprinnelig verdi, og andre vilkår. Hvis du likevel vil forsikre en enkeltgjenstand, kan du vurdere vår verdisakforsikring.

Mine forsikringer

Bruk mobilbanken til å få full oversikt over forsikringene dine, få nye tilbud og gjør endringer.

  • Forsikringsoversikten i mobilbanken

Hvilke forsikringer trenger jeg?

Ditt behov for forsikring endrer seg gjennom livet.

Mann med beinprotese

Reiseforsikring i kredittkort

Visste du at dersom du betaler reisen din med kredittkort, er også reiseforsikring inkludert? Det kan imidlertid være andre vilkår som gjelder – og reiseforsikringen gjelder da kun når du er på reise, i motsetning til en helårs reiseforsikring hvor du også er dekket til hverdags på dine daglige småturer.

De aller fleste anbefales å ha en helårs reiseforsikring, men reiseforsikring i kredittkort kan gi ekstra trygghet når du er på reise.

Har livssituasjonen din endret seg?

Ulike livsfaser og -situasjoner gir ulike behov for forsikring. Har du stiftet familie? Blitt aleneforsørger? Flyttet for deg selv eller sammen med noen? Når det skjer endringer i livet ditt, bør du ta en kikk på forsikringene dine – og spesielt personforsikringene dine. De fleste er nemlig flinke til å forsikre tingene sine, men har kanskje ikke tenkt på å forsikre seg selv, helsen og arbeidsevnen sin.

For hvordan vil familieøkonomien bli påvirket hvis du eller partneren din blir ufør – eller, verst tenkelig, dør? Det kan være ubehagelige spørsmål å stille seg, men det er noe du bør ha tenkt igjennom. Derfor er det lurt å bli kjent med forsikringer du trenger i ulike livsfaser.

Er forsikringene dine spredt hos ulike aktører?

Har du forsikringene dine hos flere ulike tilbydere, kan det lønne seg å samle dem.

Visste du at du kan oppnå inntil 15 prosent rabatt ved å samle forsikringene dine hos oss, og ekstra 5 prosent hvis du er bankkunde i tillegg? Vi kaller det samlerabatt på forsikring – sjekk hvor mye du kan spare ved å flytte alle forsikringene dine til oss.

En annen fordel ved å ha dine forsikringer på ett sted, er at du kan få et enklere skadeoppgjør den dagen du må bruke forsikringen din: blant annet hvis du har både innbo- og husforsikring din i DNB. Da betaler du kun én egenandel og får et enklere oppgjør dersom boligen din utsettes for skade.

Få råd om forsikring for deg

Er du usikker på hvilke forsikringer du har, om du er dobbeltforsikret, eller vil ha råd om hvilke forsikringer du behøver, anbefaler vi å ta en prat med en rådgiver.

DNB Nyheter

DNB Nyheter · 5 min lesetid
DNB Nyheter articles
Illustrasjon som viser en person som leser avisen
DNB Nyheter · 5 min lesetid
DNB Nyheter articles
Illustrasjon som viser en person som leser avisen
DNB Nyheter · 5 min lesetid
DNB Nyheter articles
Illustrasjon som viser en person som leser avisen

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB