• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Selge bilen privat

Det kan være lønnsomt å ta jobben med å selge bilen selv, men det er noen ting du må huske på i prosessen

Familie som rydder klar bilen for salg

Å selge bilen din privat kan være en spennende, men også en utfordrende prosess. Enten det er din første gang eller du har erfaring med salg av biler, er det viktig å være godt forberedt. Det er mange viktige aspekter rundt prosessen, men noe av det viktigste å fokusere på er bilens verdi, forsikringer, billån og overtagelse med omregistrering.

Hvor mye er bilen verdt?

En av de første tingene du må tenke på når du vurderer å selge bilen din, er å sette en realistisk salgspris. Det kan være vrient å vite hva bilen er verdt da det er mange faktorer som spiller inn på bilens verdi. Det er viktig å ta i betrakting bilmerke, modell og markedstrendene for din bil. Bilens tilstand med skader, bulker og riper vil også påvirke bilens verdi, I tillegg til servicehistorikk for å vise dokumentasjon på regelmessig vedlikehold og service som bidrar til å skape en trygghet for kjøpere. Et forslag er å se hva lignende bil i lignende tilstand selges for i dag og bruke dette som en veiledning.

Du kan se estimert verdi på bilen i Mobilbanken, under "meg" og videre under "kjøretøy".

Dame i bil i solnedgang

Husk å endre eller avslutte bilforsikringen

Når du selger bilen din, er forsikring en viktig del av prosessen. Du må huske å si opp forsikringene du har på bilen, eller overføre forsikringsavtalene hvis du skal kjøpe en ny bil. Bilforsikring er lovpålagt, og det kan være fint å minne kjøper på at bilen må ha forsikring før den kan tas i bruk. Når salgsmelding for bilen er levert skal forsikringen din automatisk bli avsluttet, det er fortsatt lurt å dobbeltsjekke at forsikringen er avsluttet, det er vanlig med 30 dagers oppsigelsestid for bilforsikringer.

Nedbetaling av billån

Dersom du har lån knyttet til bilen, er det viktig å ha en plan for nedbetaling hvor salgssummen av bilen går til å nedbetale lånet. Forhåpentligvis får du solgt bilen for en høyere sum enn billånet ditt er på, men hvis ikke er det anbefalt å nedbetale lånet så fort du får mulighet i etterkant av salget. Dette kan du gjøre ved å sette av en høyere fast nedbetalingssum i måneden eller for eksempel refinansiere og sette resterende del av billånet under boliglånet. Avtal time med en rådgiver hvis du ønsker tips for alternative måter å nedbetale lånet.

Tips for deg når du skal kjøpe bil

Det kan være lønnsomt å ta jobben med å kjøpe bilen privat.

  • Se våre tips for kjøp av bil

Omregistrering av bil til riktig eier

Når du selger bilen din privat, er det viktig å sørge for en korrekt omregistrering. Dette innebærer å sikre at all nødvendig dokumentasjon er på plass, som salgskontrakt og bevis for betaling. Det er du som selger som er ansvarlig for at omregistreringen blir registrert. Prosessen gjøres vanligvis på nettsidene til statens vegvesen, hvor du både finner mulighet for å levere salgsmelding samt melde omregistrering. Omregistrering koster penger og avhenger av hvilket kjøretøy du skal selge, som standard er det kjøper som er ansvarlig for at omregistreringen er betalt.

Følg sjekklisten når du skal selge bilen din så er du bedre stilt i salgsprosessen

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB