• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Avdragsfrihet

Vi hjelper deg med avdragsfrihet på dine lån.

Dame jobber i sofa
  • Ved økte kostnader kan avdragsfrihet være en midlertidig løsning.

  • Du kan søke om avdragsfrihet for både boliglån, fastrentelån eller billån i nettbanken.

Dette er avdragsfrihet

  • Du betaler kun renter og omkostninger, og utsetter nedbetalingen på selve lånet. ​
  • En løsning om du har økte kostnader eller inntektstap i en begrenset periode, men vær oppmerksom på at den totale kostnaden på lånet øker​
  • Som hovedregel må boliglånet være lavere enn 60 % av boligens verdi for å få innvilget avdragsfrihet ​

Få ned dine månedlige kostnader

Avdragsfrihet er ett alternativ for deg som har en belåningsgrad under 60% av boligens verdi, men du kan også vurdere andre alternativer for å få ned din månedlige kostnader.

Forlenge nedbetalingstiden på boliglånet

Ved å forlenge nedbetalingstiden på boliglånet ditt vil du kunne redusere den totale månedlige kostnaden, selv når rentene øker. Hvis rentesatsen stiger vil effekten i stedet bli en forskyving mellom renter og avdrag, dersom du gjør nedbetalingstiden lenger.

Det betyr at du vil fortsette betale ned på lånet ditt, men at avdragene blir noe redusert per måned fordi du skal betale ned lånet over enn lengre periode enn tidligere. Merk da at totalkostnaden for lånet vil kunne øke, dersom du ikke reduserer nedbetalingstiden på ett senere tidspunkt. Maks nedbetalingstid er 30 år.

Få mer forutsigbare låneutgifter med fastrente/kombilån

Fordelen ved et fastrentelån er først og fremst er at økonomien din ikke påvirkes hvis renten stiger. Du vet for en periode framover nøyaktig hva boliglånsutgiftene vil være. Ulempen er at utgiftene dine ikke går ned, hvis renten går ned. Det er viktig å være klar over at du har forpliktet deg til å betale den fastsatte renten i hele den avtalte rentebindingsperioden, selv om det alminnelige rentenivået synker. Vurder derfor fastrentelån hvis du tenker langsiktig og vil ha forutsigbarhet i økonomien din.

Alternativt kan du kombinere fast og flytende rente. Vi tilbyr i dag Kombilån, med en del flytende rente og en del fastrente. Der står du fritt til å velge den fordelingen man ønsker, i tillegg til bindingstiden. Ofte kan ett kombilån være det "beste av begge verdener", i og med at man får sikkerheten og tryggheten ett fastrentelån gir i tillegg til fleksibiliteten ett lån med flytende rente gir.

Trenger du rådgivning?

Er du bekymret for økonomien din? Vi skal strekke oss så langt vi kan for at du får det til å gå rundt. Du kan enkelt avtale et rådgivningsmøte med oss eller ringe oss på 915 04 800.

Ofte stilte spørsmål

Søk om å flytte boliglån til oss

Har du boliglån i en annen bank og ønsker å få et tilbud fra oss?

  • Få tilbud på å flytte lån

Se også

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB