• Chatbot
 • Hjelp og veiledning
 • Finn ditt DNB-kontor
 • Avtal møte

Smart kortbruk

Få våre beste tips til bruk av kredittkort.

Shopping med kort

Kundefordeler og rabatter

Ditt kredittkort har en rekke kundefordeler og rabatter som du kan utnytte når du betaler med det. Tjen Eurobonuspoeng, få rabatt på bensinstasjoner, reiseforsikring inkludert eller spar penger på de mange faste og midlertidige rabattene.

Netthandel med kredittkort

De fleste nettkjøp skjer med bankkortet, ikke kredittkortet. Ser man på fordelene ved å bruke kredittkortet, er det enkelt å forstå at det burde være motsatt. Men husk – betal ved forfall, så slipper du renter.

Trygg handel

Når du bruker kredittkort får du utsatt betalingen. Du får også faktura der du kan sjekke om det du skal betale står i samsvar med varen som er levert. Det gjør at du har en ekstra sikkerhet ved nettkjøp.

Om nettbutikken du handler fra skulle bli utsatt for et dataangrep, slipper du å bekymre deg over at dine egne penger er i fare. Kredittkortet er ikke knyttet til din brukskonto, du betaler jo i etterkant.

Både ved svindel og om du vil klage på et kjøp, har du flere rettigheter ved kredittkjøp.

Unngå stopp i abonnementer

Netthandel er ikke bare varer, men også tjenester. I apper, strømming og andre tjenester som krever din kortinformasjon kan kredittkortet benyttes. Da slipper du å mangle penger på kontoen og få avbrudd i tjenesten.

Dame på hjemmekontor med hund.

Bruk kredittkort på reise

Bruker du kredittkortet på rett måte er det mange fordeler å hente både før reisen starter og underveis.

Tjen Eurobonus-poeng

Visste du for eksempel at du kan oppgradere ditt Mastercard til å gi deg SAS Eurobonus-poeng på alt du handler? Med Mastercard Upgrade blir ditt kredittkort en poengsamler til din neste reise i tillegg til å gi deg flere gode fordeler.

Reiseforsikring inkludert

Du bør alltid ha reiseforsikring på stell. Den gjelder med en gang du drar hjemmefra og på alle typer reiser, fra ferier til turer på matbutikken. Det er likevel kjekt å vite at når du betaler mer enn halvparten av reisens transportkostnad med kredittkortet, får du reiseforsikring med på kjøpet.

Ta med to kort, men la bankkortet være reservekortet

Det er alltid lurt å ha et kort i bakhånd om du skulle være uheldig å miste det ene på reise. Da slipper du å stresse med å skaffe penger når du er på tur. Bruk kredittkortet som betalingskort, og spar bankkortet til du virkelig trenger det. – Men husk å alltid betale i lokal valuta.

Å bruke kredittkortet som brukskort på reise er lurt fordi du:

 • Kan sjekke om beløpet på alle regninger stemmer når du kommer hjem.
 • Får solide sikkerhetsløsninger som gjør det trygt å bruke kortet både i butikker og på nettet, uten at egen konto din tømmes.
 • Har bedre klagemuligheter hvis du blir utsatt for svindel.
 • Slipper å binde opp store beløp fra bankkontoen din når du skal betale depositumer.
 • Unngår rentekostnader hvis du betaler tilbake pengene innen betalingsfristen.

Reiseklar?

Les mer om smart kortbruk når du er på ferie eller i utlandet.

 • Slik bør du bruke kortet på reise

Trenger du å sperre kortet?

Du kan sperre dine kort i mobilbanken, nettbanken eller ved å ringe oss på 915 04800.

 • Logg inn for å sperre kort
Bilde av jente som sitter på Akrobaten i Bjørvika og sjekker mobilen.

Motta varslinger på eget forbruk

For å få full kontroll over forbruket er SMS-varsling et nyttig verktøy. Med SMS-varslinger kan du sørge for at du ikke bruker mer enn økonomien din tåler og at kortet ditt ikke misbrukes.

Sett for eksempel opp varslinger for når saldoen på kontoen har nådd en viss grense, om du har manglene dekning, om bruk av kortet eller når det forsvinner penger ut av kontoen. Slik oppretter du SMS-varslinger.

Bruk av kredittkort i hverdagen

Husk at bruk av Mastercard er lånte penger som du får inntil 45 dager rentefri kreditt på. Du mottar faktura én gang hver måned med 15 dager forfallsfrist. Bruker du kredittkortet dagen etter fakturering oppnår du lengst mulig betalingsfrist.

Betaler du regningene i tide er det ikke noe i veien for å bruke kredittkortet til hverdags. Betaler du hele regningen på en gang slipper du også å få rentebeløp på det du skylder.

Husk at når du overfører penger fra kredittkortet til din konto, vil det påløpe renter fra dag en. Du vil også få et gebyr på kontantuttak på kredittkortet. Se prislisten for kort.

Tæpp kortet ditt

Med kontaktløs betaling slipper du å taste koden din på mindre beløp.

Vil du endre kredittkortgrense?

I nettbanken kan du redusere kredittgrensen, eller søke om å øke den.

 • Logg inn i nettbanken

Priseksempel Pluss Mastercard

Nom.rente 18,60 %, eff.rente 20,27 %, kr 30.000 o/12 mnd. Kostnad: kr 3.108. Totalt: kr. 33.108.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB