Meny

Sikkerhet på nett

Voksen dame foran hus med hender i kryss

Passer du på informasjonen din? Som nettbruker kan du være utsatt for en rekke trusler. Vi anbefaler alle våre kunder til å være oppmerksomme og følge bankens råd om sikkerhet.

Pass opp for svindel

Kriminelle kan lure deg til å klikke på lenker eller å åpne infiserte vedlegg. Disse angriper din PC med et virus (trojanere) som senere kan benyttes til å ta kontroll over PC'en og få tilgang til nettbanken. Noen nettsider smitter også ondsinnet programvare ved besøk, så vær alltid kritisk til hvilke nettsider du besøker.

Vi vil aldri be om at du oppgir opplysninger som passord, kontonummer etc. over telefon, SMS eller e-post. At noe haster og må utføres umiddelbart, hvis ikke stenges for eksempel "kontoen", er også ofte en indikasjon på at noe ikke stemmer. Om du mistenker at du har mottatt en falsk e-post eller SMS, slett den umiddelbart.

Beskytt opplysningene dine

Phishing (fisking etter personlig informasjon) er en vanlig metode for å lure kunder til å gi fra seg fortrolig informasjon som for eksempel passord og koder til innlogging. Vær derfor forsiktig med å gjenbruke passordet ditt og sørg for å oppdatere det jevnlig. Skriv aldri ned personlig passord eller kode, og husk at de skal aldri deles med andre.

Tilgang til e-post og andre tjenester kan bli tilgjengelig for andre. Derfor er det vktig å ha både passord og tastelås på PC, mobil og nettbrett. Pass på å ikke lagre sensitiv informasjon. Det kan også være lurt å slette SMS-er mellom deg og banken.

Programvare og antivirus

Utdaterte programmer kan være en inngangsport for kriminelle og andre som vil inn i datamaskinen eller mobiltelefonen din. Du bør ha installert antivirus-program som holdes jevnlig oppdatert. 

Mobilsikkerhet

Det er trygt å bruke mobilen for å få tilgang til bankens tjenester, som SMS-bank, apper og kontofon. Det er likevel viktig å ha et bevisst forhold til det grunnleggende ved mobilsikkerhet.
Gode råd
Det er viktig å ha både passord og tastelås på mobilen
Ikke oppbevar sensitiv informasjon på mobiltelefonen
Din kodebrikke, personlig kode og passord må ikke deles med andre
Skriv aldri ned personlig kode og passord
Bytt passord regelmessig og ikke bruk pasord flere steder
Oppdater personopplysninger i nettbanken ved endring av navn, adresse eller mobilnummer
Slett SMS mellom deg og banken
Det er trygt å bruke mobilen for å få tilgang til bankens tjenester, som SMS-bank, apper og kontofon. Det er likevel viktig å ha et bevisst forhold til det grunnleggende ved mobilsikkerhet.

Gode råd
  • Det er viktig å ha både passord og tastelås på mobilen
  • Ikke oppbevar sensitiv informasjon på mobiltelefonen
  • Din kodebrikke, personlig kode og passord må ikke deles med andre
  • Skriv aldri ned personlig kode og passord
  • Bytt passord regelmessig og ikke bruk samme passord flere steder
  • Oppdater personopplysninger i nettbanken ved endring av navn, adresse eller mobilnummer
  • Slett SMS mellom deg og banken