Meny

Finansieringsbevis

par i ny bolig

Skaff deg finansieringsbevis så er du klar til visning og budrunde.

Når du skal kjøpe ny bolig trenger du et finansieringsbevis for å kunne bli med i en budrunde. Da vet du også hvor mye du kan kjøpe for når du skal på visning.

Vær klar til budrunden
Det tar bare noen minutter å søke. Du kan hente informasjonen vi trenger fra Skatteetaten raskt og enkelt når du søker. Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder.

Egenkapital
Normalt er minimumskravet til egenkapital 15 % av boligens kjøpesum, det vil si at du må ha spart opp en god del selv. Det er mulig å søke om boliglån inntil 100% av kjøpesum med tilleggssikkerhet.

Bli kunde
Når du er kunde kan du enkelt logge inn og hente informasjonen som trengs for å søke. Det koster ikke noe å bli kunde.

» Bli kunde på 3 minutter

Hvordan bruker jeg finansieringsbeviset
Når du har fått finansieringsbevis, vet du hva som er maksimal ramme for boligkjøp og hvor mye du kan by i budrunden. Skal du by på en bolig som har fellesgjeld, så vær oppmerksom på at denne fellesgjelden vil redusere maksimal kjøpesum i finansieringsbeviset. Kjøper du en selveierbolig vil det utløse dokumentavgift som er en betydelig utgift i tillegg til kjøpesummen.

I nettbanken og mobilbanken finner du finansieringsbeviset ditt. Der kan du beregne maksimal kjøpesum dersom du kjøper bolig med fellesutgifter, eller om du velger å kjøpe selveierbolig.

Da er du godt forberedt til budrunden!

Sjekkliste visning Tips når du skal kjøpe boligBoliglån for ungeBoliglån
Priseksempel Boliglån Ung Start
Nom.rente fra 1,74 %, eff.rente fra 1,83 %, kr. 2 000 000 o/25 år. Kostnad: kr. 485 800, totalt: kr. 2 485 800.