Meny

Enkel bilhandel - vi har gjort bilhandel enkelt

Bilde av appen Enkel bilhandel
Enkel bilhandel stenges for nye handler 22. desember 2019.
Dersom du har startet en handel før 22. desember må denne fullføres innen 1. februar 2020.

Hvor er kjøpekontrakt fra mine tidligere handler lagret?

Kjøpekontrakten din er lagret i arkivet til DNB. Du finner kontrakten under arkiv i nettbanken til DNB. Hvis du ikke er DNB-kunde, logger du deg inn på dnb.no med BankID fra din bank - der finner du kontrakten din.

Hva er viktig å ha ordnet i forkant av Enkel bilhandel?

  • I forkant av Enkel bilhandel bør kjøper og selger ha snakket sammen og være enige om å bruke denne løsningen til oppgjøret.
  • Før kontrakten bekreftes anbefaler vi at bilen blir besiktiget og prøvekjørt. DNB vil hjelpe dere med det praktiske og sikre at handelen foregår i ordnede former.
  • Både kjøper og selger må ha klart BankID og BankID-passord.
  • For sikre at handel kan gjennomføres må betaling fra annen bank enn DNB gjøres dagen før på ukedager, og senest torsdag hvis handel skal gjøres i helgen.

Opplever du feil kontakter du oss på telefon 915 04800, velg personkunder og si Enkel bilhandel så får du hjelp.

Hvem kan invitere til en handel?

Både kjøper og selger kan invitere motparten til å delta i en handel. Vi forutsetter at selger er den riktige eier av bilen og at begge parter er over 18 år og har aktiv BankID. Hverken kjøper eller selger må være kunde av DNB for bruke denne løsningen.

Hvilken risiko tar jeg som selger?

Noen ganger kan du som selger være usikker på hvorvidt kjøper virkelig betaler eller har overført pengene, om han har etablert forsikring og om bilen virkelig blir omregistrert. Ved å følge stegene i Enkel bilhandel vil du være sikker på at alt blir ivaretatt.

Hvilken risiko tar jeg som kjøper?

Vanligvis i en bilhandel er det viktig å sjekke hvem som eier bilen og om det er registrert en heftelse i bilen. Hvis dere følger stegene i Enkel bilhandel tar vi ansvar for dette.

Det er fortsatt viktig at du som kjøper passer på at bilen blir beskrevet riktig i kjøpekontrakten og at bilen er som dere har avtalt.

Kan jeg bruke appen hvis jeg vil forsikre bilen i et annet forsikringsselskap enn DNB?

For å gjøre handelen enklest mulig vil du automatisk få en gratis bilforsikring av DNB de første 30 dagene. Dersom du ønsker å bruke et annet selskap står du helt fritt til å bytte etter at handelen er gjennomført.

Hva trenger jeg for å kunne invitere en motpart til Enkel bilhandel?

Du trenger mobiltelefonnummeret til motparten. DNB vil sende invitasjonen til dette nummeret med en invitasjonskode. Registrering med personnummer og BankID gjør at man kan være sikker på at man handler med riktig person.

Hvordan innbetaler jeg penger til Enkel bilhandel?

Har du pengene på en konto i DNB så gjør du enkelt overførselen i løsningen, dette skjer med en gang også i helgen.

Hvis kjøper skal overføre fra en annen bank vil kontonummer og KID-nummer for innbetaling bli vist i løsningen.  Husk at dette må gjøres i god tid før du skal overta bilen. Dette tar vanligvis ca en virkedag, skal dere gjøre handelen ferdig i helgen så må kjøper overføre pengene torsdag. 

Hvis du som kjøper angrer deg og det ikke blir noe av kjøpet i denne omgangen vil selvsagt pengene bli tilbakeført til din konto.
Tips for når du skal selge bilen selv