Meny

Båtlån

Vi tilbyr båtlån til både ny og brukt båt med kun båten som sikkerhet.
Søk om båtlån
Med båtlån fra DNB får du:
 • Gode lånebetingelser
 • Rask og enkel behandling
 • Kun båten som sikkerhet for lånet
Lån til båt over 7 meter:
Fra 4,10 %

Båt under 7 meter:
Fra 4,99 % 
Husk dette når du skal låne og kjøpe båt
 1. Fyll ut og send lånesøknad. Det er krav om minimum 20% egenkapital. Båter over 7 meter må registreres i Skipsregisteret dersom vi skal finansiere den med pant i båten. Dette kan være en tidkrevende prosess på grunn av dokumentasjonskravene. Avklar derfor tidlig om båten er registrert, eller kan registreres i Skipsregistrene.
 2. Vi tar kontakt for å få mer informasjon om båten. Det er ikke mulig å søke generelt lånebevis til båt, da vi må vurdere det spesifikke fartøyet du vil finansiere.
 3. Last opp kjøpekontrakt i nettbanken under «detaljer» på lånesøknaden under «mine lån og kredittkort». Kjøpekontrakten må inneholde båtens motor- og skrognummer. 
 4. Lånedokumenter kan sendes til deg i posten eller på e-post. Dette kan du avtale med oss ved å ringe 24 06 20 25. Dokumentene må returneres i posten til:
  DNB Bank ASA, ITOP Depot Finans, Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo.
 5. Båt under 7 meter: Båten kan nå registreres på deg i Småbåtregisteret eller Securmark. Det er viktig at lånedokumentene er signert før du registrerer båten på deg.
  Båt over 7 meter: Når skjøte til båten er registrert over på deg, sender vi pantet vårt til tinglysning.
 6. Båten må forsikres med kaskoforsikring under hele lånets løpetid og være i orden før overtakelse. Har du forsikring og lån samlet i DNB, får du god oversikt i nettbanken.
 7. Båt under 7 meter: Når båten til slutt er registrert med deg som eier i Småbåtregisteret eller Securmark kan vi utbetale lånet til selger.
  Båt over 7 meter: Når vårt pant er ferdig konferert hos Skipsregisteret utbetales lånet til kontoen du har oppgitt i lånedokumentene. 
Hva koster båtdrømmen?Priser båtlånBåtforsikringBillån
Priseksempel båtlån
Båt under 7 meter: Nom.rente 4,99 %, eff.rente 7,02 %, kr 150 000 o/5 år. Kostnad: kr 27 362 totalt: kr 177 362
Båt over 7 meter: Nom.rente 4,10 %, eff.rente 5,70 %, kr 150 000 o/5 år. Kostnad: kr 22 148 totalt: kr 172 148